keresés a weboldalon

Keszhelyi Kórház
Széchenyi 2020 logó Magyarország Kormánya - Európai Unió - Európai Strukturális és Beruházási Alapok - Befektetés a jövőbe

TÁMOP 6.1.2-13/1-2013-0017

Sajtóközlemény

szech2020

 

SIKERESEN ZÁRULTAK A DOHÁNYZÁSLESZOKÁST SEGÍTŐ PROGRAMOK A KESZTHELYI KÓRHÁZBAN

Európai uniós támogatásból 3,29 millió forintot használhatott fel a Keszthelyi Kórház a dohányzásleszoktató foglalkozások megvalósítására. A programok a TÁMOP 6.1.2-13/1-2013-0017 „Dohányzásleszokás támogató pontok kialakítása a tüdőgondozó intézetek bázisán Nyugat-Dunántúli régióban, Zala megyében” című pályázaton belül a Széchenyi 2020 program keretében valósultak meg.

A fejlesztés célja a szív- érrendszeri megbetegedések, daganatos megbetegedések csökkenésének támogatása, a korai és elkerülhető halálozást befolyásoló életmód illetve szokások javítása révén az egyének egészségi állapotának javítása, így foglalkoztathatóságuk növelése volt.

A 11,23 millió forintos összköltségvetésű, száz százalékos támogatottságot élvező programban a Keszthelyi Kórháznak mintegy 60 embert sikerült megszólítani: közülük 25 fő már leszokott, további 35 főnek sikerült csökkenteni a napi nikotin mennyiségét, így kerülve közelebb a leszokáshoz.

A csoportos dohányzásleszokást segítő foglalkozások elsősorban a Keszthelyi Kórház tüdőgondozójában zajlottak. A program nagy sikerére való tekintettel a projektben résztvevő tüdőgondozó munkatársai külső helyszínen is vezettek csoportokat, a nagyobb területi lefedettség érdekében (Hévíz, Gyenesdiás, Zalaszántó). További részcélokat képezett a szolgáltatások elérhetőségének javítása, valamint a dohányzásról leszokott, elsősorban a munkavállalási korú kliensek számának növelése.

A projekt 2013. szeptember 1-én indult és 2014. október 31-én fejeződött be.

Leszokással kapcsolatban további információért érdeklődjenek a Keszthelyi Kórház tüdőgondozó szakrendelésén vagy látogassanak el a www.leszokaspont.hu vagy a www.leteszemacigit.hu oldalra

doh_dtabla

dobjael