keresés a weboldalon

Keszhelyi Kórház
Széchenyi 2020 logó Magyarország Kormánya - Európai Unió - Európai Strukturális és Beruházási Alapok - Befektetés a jövőbe

Strandok

STRANDOK KESZTHELYEN

1./ Városi strand:

Az első vízre épített fürdőház 1864-ben készült. Az első kerek fürdőszigetet az 1880-as években építették, amit 1893-ban díszes bejárattal, két szigetből álló fürdővé bővítettek. Felújítás helyett 1960-ban fém- és betonlemezből új szigetfürdőt építettek. Az elmúlt években, több ütemben az eredeti faszerkezetet állították helyre. A mai Városi strand helyén még a 20. század elején is nádas, és bérelhető csónakok kikötője volt.

2./ Libás strand:

A zámori városrészhez közel található a Libás strand. Közvetlen közelében 2004-ben került átadásra a keszthelyi Phoenix vitorláskikötő. Esténként funky, latin és progressive zene szórakoztatja a strandra látogatókat.

3./ Helikon strand:

Az I. világháborút követően a megnövekedett vendégforgalmat a Szigetfürdő már nem tudta fogadni, ezért a partot rendezték és 1927-ben megnyílt az új strand, amit az elmúlt évtizedben tovább bővítettek. A déli szabad strandot már a 20. század elejétől kezdődően egyre több fürdőző kereste fel. Az 1930-as években tovább nőtt a forgalma. A szabad strand helyén az ’50-es évektől fokozatosan épült ki a Helikon strand.