keresés a weboldalon

Keszhelyi Kórház
Széchenyi 2020 logó Magyarország Kormánya - Európai Unió - Európai Strukturális és Beruházási Alapok - Befektetés a jövőbe

Betegtájékoztató osztályos felvétel kapcsán

BETEGTÁJÉKOZTATÓ I.

Betegfelvétel menete:

Amikor rehabilitációs osztályunkra megérkezik, először a II. emeleten (megközelítés: lift vagy lépcső) keresse meg beutalójával az osztályos nővért/ápolót, hogy mihamarabb elfoglalhassa az ágyát. A felvétellel kapcsolatos adminisztrációt az osztályon intézik.

Mit hozzon magával?                   

Személyi iratok:

  • személyazonossági igazolvány,
  • lakcímkártya (új típusú személyi igazolvány esetén),
  • társadalombiztosítási kártya (TAJ-kártya),
  • külföldi állampolgár esetén útlevél (amennyiben van, európai egészségbiztosítási kártya-EUCARD)
  • amennyiben van – közgyógyellátási igazolvány

Egyéb iratok:

  • korábbi zárójelentések,
  • röntgenfelvétel,
  • amennyiben van – friss (pontosítani!) vizsgálati eredmények dokumentumai,

Személyes tárgyak: tréningruha/otthonában viselt ruha, zárt cipő (pl. edzőcipő), fürdőruha, strandpapucs, hosszított nyelű cipőkanál, folyékony szappan/tusfürdő, sampon, szivacs/mosdókesztyű, törölköző, fogkefe, fogkrém, fésű, borotválkozó készlet, női higiéniai szett, toalettpapír, fehérnemű, zokni, hálóing, pizsama, papír zsebkendő, szemüveg, evőeszköz, pohár, uzsonnás zacskó, szükséges gyógyászati segédeszközök (testen viselt rögzítő, illetve járást segítő segédeszköz, vizeletelcseppenés esetén betét vagy pelenka).

Kérjük ne hozzon magával: ékszert, egyéb értéktárgyakat, nagyobb pénzösszeget, alkoholos italokat!

Elbocsátás:

Amikor osztályunkról távozik, zárójelentést kap kézhez. Távozása előtt időben egyeztetünk Önnel, illetve hozzátartozójával, hogy betegszállítóval, tömegközlekedéssel vagy személyautóval kíván-e haza indulni.

Betegtájékoztató II.

Munkacsoportjainkat a hivatásuk során az emberi méltóság tisztelete és megbecsülése vezérli.

Elsődleges célunk, hogy partneri viszonyban dolgozzunk együtt betegeinkkel és egymással, hogy a mihamarabbi funkcionális állapotjavulást elősegítsük.

Munkánk során segítünk alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, igyekszünk a megmaradt funkciókat erősíteni, s a lehetőségekhez mérten az elveszett képességeiket visszaszerezni. Ennek a readaptációnak nélkülözhetetlen feltétele a tanulás a páciens részéről, melynek hatékonyságához elengedhetetlen a rendszeres ismétlés, vagyis a kiadott házi feladatok naponta többszöri gyakorlása! Kérjük kedves betegeinket, hogy a már elsajátított és megtanult készségeket folyamatosan gyakorolják. A kedves hozzátartozókat ezúton kérjük, kerüljék a túlzott segítséget – ez akár szeretetből, akár sajnálatból történik – nem a beteg érdekeit szolgálja, a beteg önállóságát hátráltatja!

A rehabilitációs team (munkacsoportok) megtesz mindent, hogy a betegek állapota minél hamarabb javuljon.

Tisztelt betegeink! Amit ápolásuk során önállóan, segítség nélkül meg tudnak tenni, azt kérjük, tegyék meg, és ne várják el a rehabilitációs team segítségét. Otthonukban sem lesz mindig korlátlan és azonnal rendelkezésre álló segítség.

Igyekszünk megnyugtató, biztonságos légkört teremteni az ellátás ideje alatt.