keresés a weboldalon

Keszhelyi Kórház
Széchenyi 2020 logó Magyarország Kormánya - Európai Unió - Európai Strukturális és Beruházási Alapok - Befektetés a jövőbe

Krónikus osztály

KRÓNIKUS OSZTÁLY

Telefon: 83/311-060 / 1900 mellék

Az osztály alapvető feladatai:

– a krónikus belgyógyászati betegellátás színvonalas végzése, a jogszabályoknak és a szakmai szabályoknak megfelelően

– a kórház aktív betegellátó osztályainak tehermentesítése, az ott megkezdett kezelés folytatása, a más intézményből átvett krónikus betegek kezelése

– a szakambulancia működtetése

– ügyeleti és készenléti szolgálat ellátása

– szakvizsgálat, konzílium biztosítása

Az osztály fő feladata:

Az osztály a „B” épület 2. emeletén található. Az új helyen magas elvárásoknak is eleget tevő betegszobák és kiszolgáló helyiségek állnak betegeink rendelkezésére. Osztályunkon átlagosan évenként 900 főt láttunk el, az átlagos ápolási időnk 14 nap, az ágykihasználtságunk 80-95 %.

Ellátáskörzetünkbe tartozik minden olyan páciens, aki 65. év felett multimorbiditásban szenved, vagy elesettsége olyan stádiumban van, hogy teljes értékű, önálló életvitelre képtelen, másoktól teljes vagy részleges függőség állapotában van.

A Krónikus Belgyógyászat feladata az aktív osztályok tehermentesítése, a már kivizsgált és terápiásan beállított, aktív ellátást nem igénylő betegek kezelésének folytatása.

Betegek jelentős része önálló életvitelre képtelen, részben vagy teljes egészében másokra van utalva. Kiemelt feladatunk az alapvető életminőség javítása, a mindennapi tevékenységek elsajátításának újbóli betanítása, az idős betegek színvonalas ellátása.

A szellemileg és fizikailag is rendkívül megterhelő ápolási munkát a főnővér irányításával ápolónők és betegszállítók mellett gyógytornász, fizioterapeuta és dietetikus segíti.


Ágyszám:

50 ágy

Kórtermek:

2-6 ágyas kórtermek

Szakrendelés:

Gerontológiai szakrendelés B épület II. emelet

Orvosok:

Dr. Szecsei Klára osztályvezető főorvos – belgyógyász szakorvos, gasztroenterológiai szakorvos
Dr. Mersei Tamás főorvos – belgyógyász szakorvos, hospice licenc vizsgával rendelkező orvos


Ápolás vezető:

Humpok Lajosné – főnővér