keresés a weboldalon

Keszhelyi Kórház
Széchenyi 2020 logó Magyarország Kormánya - Európai Unió - Európai Strukturális és Beruházási Alapok - Befektetés a jövőbe

Gyermekosztály

CSECSEMŐ- ÉS GYERMEKGYÓGYÁSZATI OSZTÁLY

Az osztály a kórház „C” épületének II. emeletén helyezkedik el.

Elérhetőségeink:
Főorvosi szoba: 83/311-060/1605 
Főnővéri szoba: 83/311-060/1609 
Nővérpult: 83/311-060/1610 
Szakambulancia: 83/311-060/1604 
Tornaterem: 83/311-060/1607 

Ágyszám: 15 ágy – csecsemő és gyermek ágyak vegyes elrendezésben
A csecsemő- és gyermekrészleg a 0-18 év közötti betegek ellátását biztosítja. Részlegünk 15 aktív ágyon működik, 7 kórterem áll rendelkezésünkre.

Az osztályon 7 kórterem áll rendelkezésre mindegyikhez megfelelő tisztálkodási és infrastrukturális lehetőséggel. 14 év alatti gyermekek esetén jellemzően lehetőségünk van az osztályra felvett beteg mellé egy hozzátartozóját kísérőként felvenni. Ilyenkor a szülőt minden esetben a gyermekkel egy kórteremben helyezzük el, lehetőség szerint biztosítva a fekhelyet (amennyiben a beteglétszám engedi) és a napi háromszori étkezést. Külön ebédlő, egyben társalkodó és játszószoba is van, ahol a szülők és gyermekek részére TV-t és játékokat biztosítottunk.
Az osztályon 4 orvos dolgozik, mindegyik szakorvos, ahogy az ügyeletet is csak szakorvosok látják el. Amennyiben a beteg gyermek állapota magasabb szintű ellátást igényel, úgy a progresszív betegellátás irányelvei alapján a Zala Megyei Kórház csecsemő-és gyermekosztályára irányítjuk. A szülészeti osztályon található az újszülött részleg is, melyet az osztály szakorvosai látnak el. Kórtermek: Egy 6 ágyas, és több 2-3 ágyas kórterem, mindhez fürdő és WC.

Szakambulancia:

Csecsemő és gyermek szakambulancia, melynek keretein belül elérhetőek a csecsemő-gyermekgyógyászati, neonatológiai és fizioterápiás szakvizsgálatok. Az ambuláns gyermekrehabilitációs munkában gyógytornász, fizikoterápiás szakasszisztens, konduktor és pszichológus is részt vesz. Jól felszerelt tornaterem, fizioterápiás készülékek és fejlesztő eszközök rendelkezésünkre állnak. A kisgyermekek vérvétele a szakambulancián történik. Gyermekpulmonológiai szakrendelés kedden délelőtt a Tüdőgondozó helységében zajlik, előzetes időpont-egyeztetés és háziorvosi beutaló szükséges.

Sószoba:

Háziorvos, gyermekszakorvos, gyermekpulmonológus javaslata alapján térítésmentesen igénybe vehető.

Orvosok: 
Dr. Mischl Olga – osztályvezető főorvos, gyermekgyógyász szakorvos

Dr. Tóth Erika – gyermekgyógyász szakorvos

Dr. Szelestei Gábor – gyermekgyógyász szakorvos, fizioterápiás szakorvos

Dr. Tuboly Erzsébet– gyermekgyógyász szakorvos

Ápolás vezető: 
Szrnka Nóra –  csecsemő és gyermekápolónő

Gyermekgyógytornász:
Gróf Adél Virág