keresés a weboldalon

Keszhelyi Kórház
Széchenyi 2020 logó Magyarország Kormánya - Európai Unió - Európai Strukturális és Beruházási Alapok - Befektetés a jövőbe

Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése

Megkezdődik a Keszthelyi Kórház rehabilitációs osztályának átalakítása

 

 

A Keszthelyi Kórház 242 ágyából 108 ágyon folytatnak aktív ellátást.

Az Intézményben 134 krónikus ágyon krónikus és rehabilitációs ellátást végeznek. A jelenleg leromlott állapotú „A” épülettömb két szintjének teljes felújítása után az 50 ágyon kialakításra kerülő rehabilitációs osztály a meglévő neuromuszkuloszkeletális rehabilitációs profil kiszélesítését teszi a jövőben lehetővé.

 

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében megvalósuló beruházást a Nyugat-Dunántúlon található kórházak konzorciumban valósítják meg. A projekt keretében megvalósul a rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Nyugat-dunántúli régió egészségügyi intézményeiben. A teljes bekerülési költség mintegy 1,9 milliárd forint, mely önerő nélküli beruházásra ad lehetőséget a konzorciumban résztvevő kórházaknak. A konzorcium vezetője a győri székhelyű Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, a pályázati projektmenedzsment feladatok ellátására a pályázat benyújtásában is közreműködő MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. kapott megbízást.

A nyilvánossággal kapcsolatos tájékoztatást és a rendezényszervezést az EUROPA NOVA Nonprofit Információs Szolgáltató és Médiafejlesztő Kft. végzi. A Keszthelyi Kórházban 242.525.420.- forint értékű fejlesztés valósul meg a támogatás keretében.

 

A rehabilitációs osztály az „A” épület I. és II. emeletén kerül elhelyezésre a megfelelő számú és minőségű kórtermek, valamint az egyéb rehabilitációhoz szükséges helyiségek kialakításával. A két emeleten történő elhelyezéssel biztosíthatóvá válik az 50 ágy elhelyezése, a jelenleg szünetelő 10 ágy is a betegellátást szolgálná, valamint megtörténik az egyes betegcsoportok elkülönítése. A pályázati forrásból teljes körű felújítás valósul meg. Az építési beruházás során az épület fejlesztésével érintett részein a projektarányos akadálymentesítés feltételei teljesülnek.

 

banner2

 

 

 

Kapcsolat:

Név: Szíjj Ákos, műszaki osztályvezető – projekt menedzser

Telefon: 83/311-060 (2200. mellék)

e-mail: muszakiov@vk-keszthely.hu

 

További hírek

2023 november 28 - kedd
Látogatási korlátozás

Tisztelt Látogatóink!

 

Intézményünkben megnövekedett a felső-légúti megbetegedések száma, ezért betegeink védelme érdekében kérjük, a látogatás során az osztályon bevezetett látogatási korlátozás betartását.

A látogatási korlátozás kiterjed:

  • a maszk használatra a látogatás teljes időtartama alatt,
  • látogatók létszámára (egy beteghez egyszerre egy fő),
  • Influenzaszerű vagy más egyéb megfázásos tünetekkel rendelkező személy lehetőség szerint ne látogasson.

Keszthely, 2023. november 24.

Együttműködésüket köszönjük!

 

Dr. Kató Csaba

főigazgató

2023 november 27 - hétfő
Járóbeteg Irányítási Rendszer

Tisztelt Betegeink!

 

A Keszthelyi Kórház szakrendelésein 2023.11.01-től bevezetésre került a Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR).

A rendszer használata az első ütemben az alábbi szakrendeléseket érinti:

– Neurológiai szakrendelés

– Onkológiai szakrendelés, gondozó

– Pszichiátriai szakrendelés, gondozó

– Rehabilitációs szakrendelés

– Szemészeti szakrendelés

 

A rendszer TAJ szám alapon működik és előjegyzéshez kötött.

Az időpontfoglalás telefonon vagy személyesen is történhet a szakrendeléseken. A telefonszám változatlan: 83/311-060, 83/311-061, 83/311-062, 83/311-063, 83/311-251, 83/311-788.

 

A kórház területén elhelyezett négy darab KIOSZK (sorszám kiadó automata) segítségével sorszámot kapnak arra a szakrendelésre, melyre bejelentkeztek.  A sorszámot a TAJ szám megadásával lehet megkérni, ezért kérjük, hogy a TAJ kártyájuk legyen Önöknél.
A KIOSZK- okat megtalálják az „A” épületben az Ady Endre utcai főbejáratnál a büfé mellett, a „B” épületben az Előjegyző mellett, a „D” épületben az emeleten, illetve a Szemészeti szakrendelésen.

A szakrendeléseknél kijelző készülékek kerültek kihelyezésre, melyen nyomon követhető, mikor kerülnek behívásra.

Amennyiben nem rendelkeznek időponttal, fáradjanak az Előjegyzőhöz, ahol a szükséges segítséget meg fogják kapni. Kérjük, akinek sürgős ellátásra van szüksége, továbbra is a Sürgősségi ambulanciát keresse fel. Munkatársaink készséggel állnak az Önök rendelkezésére, kérjük, segítsék a munkánkat, hogy zökkenőmentesen tudjuk bevezetni a JIR rendszert.

 

Keszthelyi Kórház Vezetősége

2022 április 20 - szerda
TÁJÉKOZTATÓ AZ OLTÁSOKRÓL

TÁJÉKOZTATÓ AZ OLTÁSOKRÓL

Tisztelt Lakosság!

A koronavírus elleni védőoltás felvétele a továbbiakban az alábbiak szerint működik intézményünkben munkanapokon:

Minden héten KEDDEN:
regisztrációval és időpontfoglalással

Minden PÉNTEKEN:
oltási akciónap előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül 7-19 óra között

5-11 éves gyermekek Covid-19 elleni oltásának felvételére csak időpontfoglalással van lehetőség